Camping aan de Costa Brava: luxe kamperen in Spanje

vakantie costa brava

Publié le : 17 septembre 20216 mins de lecture

Welkom aan de Costa Brava, dé vakantiebestemming voor zonaanbidders, strandliefhebbers, cultuurfans en Bourgondiërs! De Spaanse kust is nog altijd favoriet bij veel vakantiegangers. Geen wonder, want de omgeving is prachtig en er is genoeg te doen. Vanaf de camping aan de Costa Brava kun je de omgeving prima verkennen.

 

Cultuur snuiven vanaf de camping aan de Costa Brava

De kuststrook Costa Brava is maar liefst 200 kilometer lang en grenst aan de Middellandse Zee in Catalonië, een autonome Spaanse gemeenschap in het noordoosten van Spanje. Een prachtige regio om te kamperen!

Bezoek Barcelona!

Een bezoekje aan Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, is een van de leukste uitstapjes die je kunt maken. Cultuur, lekker eten, leuke winkels en prachtige gebouwen; Barcelona heeft het allemaal! Shop-til-you-drop op de bekende winkelstraat Ramblás, ga lekker tapas eten bij het strand of bezoek het stadspark Güell, waar je prachtige beelden van de Spaanse kunstenaar Gaudí kunt bewonderen.

Ook van Gaudí’s hand: de beroemde basiliek Sagrada Familia. Een van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld! Wist je dat er al 135 jaar aan dit project wordt gebouwd en dat het nog steeds niet af is? Eigenlijk is één dag te kort om alle bezienswaardigheden van Barcelona te zien. Gelukkig kun je nog een keertje terug gaan; vanaf de camping aan de Costa Brava ben je in no-time in deze prachtige stad.

Figueres en Gerona

Gaudí was niet Spanjes enige beroemde kunstenaar. Wat dacht je van Salvador Dalí? In de Catalaanse plaats Figueres is een prachtig theatermuseum geheel gewijd aan deze excentrieke schilder. Je kunt hier een deel van zijn schilderijen bewonderen, en er wordt werk van andere kunstenaars tentoongesteld. Bovendien ligt Dalí hier begraven in een crypte onder de glazen koepel van het museum.

Nog een leuke stad om te bezoeken vanaf de camping aan de Costa Brava: Gerona. Deze Spaanse badplaats staat bekend om zijn mooie historische stadskern die op een steile heuvel ligt. Verder zijn de oude Arabische badhuizen en de gotische kathedraal bekende toeristische trekpleisters. Het binnenschip en de schatkamer van de kathedraal zijn prachtig!

 

Sportieve kampeervakantie aan de Costa Brava

De campings aan de Costa Brava liggen veelal vlak aan zee. Dat betekent genieten van zon, zee, strand en watersporten! Catalonië grenst bovendien aan de Pyreneeën. Ook dat biedt een scala aan sportmogelijkheden.

Stranden aan de Costa Brava

Als je graag kampeert aan zee is de Costa Brava een perfecte vakantieplek voor jou. Je vindt hier veel campings aan of op loopafstand van het strand. Het water is hier kraakhelder en lijkt blauwer dan blauw! Een van de bekendste stranden ligt bij de badplaats Empuriabrava. Een prachtige plek die, dankzij de vele kanalen in de grote jachthaven, bekend staat als Spaans Venetië. Maar je kunt voor een fijne stranddag ook terecht in een van de vele pittoreske baaitjes die de Costa Brava rijk is.

Liefhebbers van watersporten kunnen hun hart ophalen als ze verblijven op de camping aan de Costa Brava. Op de Middellandse Zee kun je bijvoorbeeld uitstekend surfen en waterskiën. Ook snorkelen wordt hier veel gedaan, vanwege het heldere water. Verder kun je aan de kust terecht voor sporten als kitesurfen en duiken.

Vanaf de camping naar de bergen of naar Frankrijk

Catalonië grenst in het noorden aan de Pyreneeën. Deze bergketen bestaat uit prachtige bergpassen, indrukwekkend hoge bergtoppen en prachtige dalen. Een unieke omgeving om te gaan wandelen of fietsen. Maar ook zwemmen of vissen in een van de bergmeren is mogelijk. Bergbeklimmers komen hier graag. Heb je last van hoogtevrees, dan kun je er voor kiezen om de grotten te verkennen. Mogelijkheden genoeg!

Wil je tijdens je vakantie twee landen bezoeken? Vanaf de camping aan de Costa Brava is het maar een klein stukje naar Frankrijk. Een dagtripje naar de plaats Perpignan is bijvoorbeeld een aanrader. Maar er zijn ook verschillende gezellige badplaatsen en mooie natuurgebieden aan de zuidoostkust van Frankrijk te vinden.

 

Luxe kamperen aan de Middellandse Zee

Wie op vakantie naar de Middellandse Zee gaat, kan kiezen uit talloze campings. Ben je gesteld op gemak en comfort, dan is een luxe viersterrencamping aan de Costa Brava een aanrader.

Viersterrencamping met waterpark aan zee

Een viersterrencamping met zwembad scoort altijd hoog bij kinderen, vooral als de camping ook nog eens aan zee staat. Zo’n waterpark is meestal voorzien van spectaculaire glijbanen en diverse speeltoestellen waar ze zich urenlang kunnen vermaken. Bovendien is er een apart ondiep gedeelte waar peuters en kleuters veilig kunnen spetteren. Het animatieteam verzint allerlei sportieve en creatieve activiteiten.

Nog een reden om voor een viersterrencamping aan de Costa Brava te kiezen: vaak zijn er wellness-faciliteiten. Jacuzzi, schoonheidssalon, kapper, masseuse, hammam; hier kom je even helemaal tot rust. De luxe campings hebben meestal een uitstekend restaurant. Je smaakpapillen zijn per slot van rekening ook toe aan wat verwennerij!

Mooie staanplaatsen en accommodaties aan de Costa Brava

Op de luxe camping aan de Costa Brava sta je op een fantastische plek met je tent of caravan. De meeste viersterrencampings bieden ruime staanplaatsen, middenin een natuurlijke omgeving. Ook de sanitaire voorzieningen laten niets te wensen over. Op sommige campings kun je zelfs XXL-staanplaatsen krijgen of staanplaatsen met privé-sanitair!

Heb je geen tent of caravan en wil je toch genieten van die gezellige campingsfeer, dan is een huuraccommodatie een goed idee. Op de luxe camping aan de Costa Brava kun je prachtige stacaravans of bungalows huren. De units zijn volledig ingericht en beschikken over een fijn terras met tuinmeubilair. Ga je in de zomerperiode naar Spanje, dan is een accommodatie met airco de beste keuze.

Ben jij ook zo toe aan een topvakantie? Op de camping aan de Costa Brava zal je zeker genieten. Diviértete, oftewel: veel plezier!

Road trip en vacances : les différents véhicules que vous pouvez louer pour des vacances à plusieurs !
Choisir un camping par cher dans le Languedoc-Roussillon

Plan du site